خبرگزاری مهر، گروه بین الملل – رؤیا فریدونی و آذر مهدوان: چهل و سه سال از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد. انقلابی که به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای قرن بیستم بسیاری از معادلات سیاسی منطقه را تغییر داده است.
ایران پس از گذشت ۴ دهه از پیروزی انقلاب اسلامی علی رغم تحریمهای ظالمانه توانسته دستاوردهای بی سابقه و شگرفی در بسیاری زمینهها کسب کند و خود را به عنوان یک بازیگر اصلی و اساسی در صحنه تحولات منطقه و بینالملل مطرح سازد. در همین ارتباط خبرگزاری مهر، گفتگویی با «نورالدین شیرین» مدیر شبکه تلویزیونی قدس ترکیه انجام داده است.
«نورالدین شیرین» آرمان گرای کهنه کاری است که همانند گذشته با شعارهای انقلابی در مسیر سیاستهای امام خمینی پیش میرود. جوانی او هم دوره با «متین یوکسل» شهید انقلاب اسلامی بود که به خاطر دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی ایران بیست روز بعد از وقوع انقلاب سال ۵۷ ایران در کشور ترکیه ناجوانمردانه به شهادت رسید.
شیرین دانش آموخته رشته حقوق از دانشگاه استانبول است که در سالیان گذشته عمر خود را صرف فعالیت رسانهای با شعار حمایت از فلسطین و پیشروی آرمانها در مسیر انقلاب اسلامی ایران کرده است. او هم اکنون مدیر شبکه «قدس تی وی» در کشور ترکیه است و پیشتر مدیریت روزنامه «سلام» و مجله «توحید» را برعهده داشت. از جمله سوابق فعالیت سیاسی شیرین میتوان به سخنرانی او به مناسبت روز قدس (سال ۱۹۹۷ میلادی) در کشور ترکیه اشاره کرد که به خاطر آن به ۷ سال حبس محکوم شد.
مشروح گفتگو با این کارشناس ترکیهای بدین شرح است:
* تفاوت الگوی اسلامی ارائه شده از سوی جمهوری اسلامی ایران با اسلام آمریکایی در منطقه چیست؟
انقلاب اسلامی در بهمن ۱۳۵۷ به رهبری امام خمینی، صرفاً به معنای نابودی نظام شاهنشاهی و به معنای یک تغییر سیاسی نبود. این انقلاب در برابر نظام جهانی مبتنی بر شرک و ظلم، قدرتهای امپریالیستی و حکومتهای نامشروع، به معنای فرمان آزادی، حق، عدالت و شرافت بود. این انقلاب در برابر ظالمان همچون طوفان و آتشفشان و برای مظلومان همچون یک حصار بود.
در واقع، رهبر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) همواره به دلایل وجودی این انقلاب و اهداف جهانی آن توجه داشته و اعلام کردهاند که انقلاب تا زمان رهایی همه مستضعفان جهان و نابودی رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داشت.
اگر متجاوزان جهانی و متحدان منطقهای آنها از هر سو به حملات خود علیه انقلاب اسلامی ادامه میدهند و این انقلاب با سنگینترین محاصرهها و تحریمهای تاریخ مواجه است، به این دلیل است که انقلاب ویژگیهای خود را حفظ کرده و به مسیر و راه خود ادامه میدهد.
در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی «جیمی کارتر» رئیس جمهور وقت آمریکا در سخنانی گفته بود که آمریکا مخالف اسلام نیست بلکه مخالف اسلام امام خمینی است.
امپریالیسم آمریکا دو تعریف از اسلام داشت. سپس زبیگنیو برژینسکی، مشاور امنیت ملی جیمی کارتر تحت عنوان «پروژه کمربند سبز» تعریف زیر را ارائه کرد: «اسلام دوست – اسلام دشمن. باید اسلام دوست را تقویت و اسلام دشمن را سرکوب کنیم».
پوششی که همه متحدان منطقهای آمریکا به ویژه عربستان سعودی که تحت حمایت او بر تن دارند از نوع «اسلام آمریکایی» است. ویژگی بارز اسلام آمریکایی این است که به سیاست سلطه و استعماری امپریالیسم در جهان اسلام خدمت و از آنها حمایت میکند.
اسلام آمریکایی یعنی تسلیم شدن در برابر نظام جهانی فرعونی و ژاندارم شدن در مقابل فرمانهای آن. در واقع رضاشاه پهلوی که با انقلاب اسلامی به زباله دان تاریخ پیوست، ژاندارم «اسلام آمریکایی» در منطقه بود. بنابراین، این انقلاب «پیروزی اسلام محمدی در مقابل اسلام آمریکایی» بود.
اسلام آمریکایی نام خیانتی است که اشغال، موجودیت نامشروع و توسعه طلبی صهیونیسم در فلسطین را تأیید و در خفا و آشکار با آن همکاری میکند. رهبری این خیانت را امروز نیز مانند گذشته آل سعود برعهده دارد زیرا این امپریالیسم انگلیس بود که باعث ظهور رژیم آل سعود در حجاز و ظهور رژیم صهیونیستی در فلسطین شد. رژیم سعودی و رژیم اسرائیل از نسل امپریالیسم انگلیس هستند و ریشه آنها یکی است.
درحالی که اسلام محمدی به عنوان «جبهه مقاومت» به مقاومت حماسی علیه امپریالیسم و رژیم صهیونیستی ادامه میدهد، محور «اسلام آمریکایی» نیز با بازیهایی چون «معامله قرن» و «عادی سازی» در تلاش است تا عمر رژیم صهیونیستی را طولانی کند. سرنوشت صهیونیسم و اسلام آمریکایی یکی است و امنیت و آینده آنها به همدیگر وابسته است. کوتاه شدن عمر رژیم صهیونیستی پایان این رژیمهای خیانتکار را به همراه دارد. به همین دلیل هر روز بیشتر از قبل به یکدیگر نزدیک میشوند.
در حالی که اسلام آمریکایی دست نظام فرعونی را می بوسد و بر آن سجده میکند، اسلام محمدی دست و پای آن را قطع میکند. در حالی که اسلام آمریکایی از بتهای زمانه حفاظت میکند، اسلام محمدی در حال نابود کردن بتها است.
در حالی که اسلام آمریکایی از سیاست متجاوزان جهانی برای غارت جهان اسلام حمایت لجستیک میکند، اسلام محمدی ارکان این نظام را نابود میکند. اسلام محمدی پرچمدار آزادی، عدالت و عزت و اسلام آمریکایی سرچشمه ظلم، اسارت و ذلت است.
*حمایت انقلاب اسلامی ایران از گروههای مقاومتی فرصتی مهم در منطقه است که قابل قیاس با دیگر کشورها مانند ترکیه و یا قطر نیست. تحلیل شما از این موضوع چیست؟
در ابتدا باید گفت که مهمترین دلیل وجود انقلاب اسلامی، محو کردن رژیم صهیونیستی است. امام خمینی (ره) سالها قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بر این موضوع تاکید میکردند. از این جهت میتوانیم بگوییم که انقلاب اسلامی با هدف اینکه رژیم صهیونیستی را به زباله دان تاریخ بسپارد تشکیل شده است.
انقلاب اسلامی ایران تا به امروز تمام توان خود را برای نابودی موجودیت این رژیم صرف کرده و حتی در این مسیر فداکاریهای مهمی انجام داده است. انقلاب اسلامی موضوع فلسطین و بیت المقدس را مهمترین اولویت در نقشه راه خود قرار داده است به طوری که میتوان گفت از همه بسترهای نظامی، سیاسی و اقتصادی برای محقق شدن این امر بهره میجوید. ایران بعد از انقلاب به حمایت خود از پروژه رشد و توسعه گروههای محور مقاومت در راستای آزادی قدس ادامه داده است زیرا انقلاب اسلامی در اصل انقلاب قدس است. انقلاب اسلامی یک انقلاب فلسطینی بود.
البته که تلاشهای ایران برای محور مقاومت فلسطین با تلاشهای ترکیه قابل قیاس نیست زیرا زمینههای حمایتی هر دو متفاوت است. یعنی یک روابط ریشهای میان ترکیه و رژیم صهیونیستی حاکم است. ترکیه و رژیم صهیونیستی همسو با یکدیگر حرکت کردهاند.
دولت فعلی ترکیه تا جایی که میتواند به آرمان فلسطین کمک و از بیت المقدس دفاع میکند اما حمایتهای این کشور از فلسطین کافی نیست. انتظارات ما فراتر از این است و ما میخواهیم تمام روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی گسسته شود. ما نمیخواهیم پرچم رژیم صهیونیستی در کشور ما به اهتزاز در بیاید و یا سفارت و کنسولگری این رژیم در کشور ما فعالیت کند.
امیدوار هستیم که تمامی درهای کشورمان به روی رژیم صهیونیستی بسته شود و امیدوارم کشور ترکیه همانند ایران به پایگاه محور مقاومت فلسطین تبدیل شود. ما وابستگی وجدانی با فلسطین داریم بنابراین برای آزادی فلسطین به گامهای جدی ترکیه نیاز داریم.
مرحوم «نجم الدین اربکان»، نخست وزیر اسبق ترکیه جز رهبران با عزتی بود که پرچم مبارزه با رژیم صهیونیستی را به اهتزاز در آورد و ما به عنوان یک مسلمان ترکیهای، با درسهایی که از مبارزات سرشار از عزت و عظمت ایشان آموختیم راه خود را ترسیم کردهایم. ماه فوریه سالگرد درگذشت این شخصیت بزرگ است، با گرامیداشت یاد او و توکل بر خدا روزی پرچم مبارزه با رژیم صهیونیستی را در بیت المقدس به اهتزاز درخواهیم آورد.
دلیل علاقه عمیق مرحوم اربکان به انقلاب اسلامی سیاست امام خمینی مقابل رژیم صهیونیستی بود. دلیل پیوند ما با انقلاب اسلامی هم به خاطر مبارزه فلسطین است. در پایان پیروزی انقلاب اسلامی را به انسانهای آزاده و امت مسلمان تبریک میگویم. این انقلاب بر قدس و محور مقاومت مبارک باشد. سلام میفرستم بر امام خمینی بت شکن، شخصیتی که رهبری این انقلاب را برعهده داشت.
نظر شما